Bakalım neler olacak


Dünya genelindeki boğazlarda ve kanallarda yaşadıkları ciddi sorunlar da Ankebut Ağı ülkelerinin, önünü sonunu hesap etmeden kararlar almalarına ve hamleler yapmalarına sebep olabilir.

Benim de istediğim zaten bu… Buna açık, buna hazırlıklı olacağız. Ege denizi, krize/karışmaya en müsait deniz. Ege’de bir deniz savaşına girmeye her an hazır olacağız. İstanbul’un ve İstanbul boğazının güney tarafındaki güvenliğini en çok da Ege denizinde sağlayacağız/başlatacağız.

Ankebut Ağı ülkelerinin kapsamlı bir deniz harbine girecek donanmaları da askerleri de mali imkanları da kalmadı. Lakin adım atacakları bir hareket sahaları da vakitleri de kalmadı. Açıkça ve peş peşe iflas bayraklarını çekmeden önce, böyle bir saldırıya teşebbüs edebilirlerse, bu da bizim için bulunmaz bir fırsat olacak. Çok taktik davranmış, çok yıkıcı bir darbe daha vurmuş olacağız.

Bunu yapamayınca, Ege denizinde peş peşe ve şiddetli suni depremler ve peşi sıra dev dalgalar (tsunami) yapmaları ihtimali de var. Buna da hazırlıklı olacağız.

O şartlarda ya da bu şartlarda, hiç fark etmez. Öyle ya da böyle, önümüzdeki en az on yıl boyunca, Ege sahillerimizde sorunsuz şekilde turizm ve otelcilik yapılmayacağını değerlendiriyorum. Bunun mesajlarını ilgili kişilere daha önce vermiştim. Bu defa en açık şekilde yazmış bulundum.

Bakalım bu konularda önümüzdeki günlerde neler olacak…

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın