Ödediniz mi keyfi uygulanan vergileri?


Sevindirdiniz mi şu doymak bilmeyenleri?

Akıyor, akıyor…
Memleketin ve milletin hali umurlarında bile değil. Aç yatan milyonla çocuk, bir saniye bile umurlarında olmuyor.

Faturalardan ayrı akıyor, ihalelerden ayrı akıyor, yakılıp imara açılan yerlerden ayrı akıyor, vergilerden ayrı akıyor. Say say bitmez kalemlerden hala şahıslarına ve arkalarındaki ülkelere paralarınız akıyor. İnsan, organ, uyuşturucu, petrol, gaz kaçakçılıklarından ise ayrı akıyor.

Ödeyin siz, ödeyin. Beş dakikada ayaklarınızın altında çiğnemek varken şu gölgesinden bile korkan alçakları, ne diyorlarsa o kadar ödeyin.

Şu Tayyip, çaldığı yüzlerce milyar dolar parayı devlet hazinesine iade etse ya da şu herif ayaklar altına alındıktan sonra o paralar hazineye konsa, Türkiye’nin maddi sorunları büyük oranda çözülmüyor mu?

Ödeyin vergilerinizi, hiç itiraz etmeyin.

Herif son vurgunlarını da vurup kaçacakmış zaten. Nereye kaçar, Rusya’ya mı, İngiltere’ye mi, Katar’a mı, Somaliye mi, ABD’ye mi, Almanya’ya mı, BAE’ye mi, Çin’e mi? Ya da yerin dibine mi?


Son süreçte hatalar yapmasaydı, rejimi değiştirme fırsatı bulduğunda geri durmasaydı, bir ileri iki geri adımlar atmasaydı, Türkiye’yi saltanat sistemine geri döndürseydi, buna en çok BAE, Katar, Suudi Amerika gibi ülkeler mi yoksa İsrail, ABD ve İngiltere mi sevinirdi?

Arnavutluk’a kaçabileceği de konuşuluyor. Kaçabilecek mi belli değil. Kaçamaz da şu ana kadar kaçmış olabilir. Bu ihtimal çok daha yüksek. Ortada Tayyip gibi görünen ama Tayyip olmayan çok kişi var.

Arnavutluk’a bir şekilde ve bir zamanda kaçmış olduğunu kabul edelim. Arnavutluk onu ve etrafındakileri Türkiye’ye iade etmezse… Türkiye’den Arnavutluğa kadar olan bütün ülkeleri haritadan silip TR’ye dahil etmemiz ve peşinden Arnavutluk’u da dahil etmemiz gerekiyorsa bile bunu yaparız ve yine de Tayyip’i alır asarız.

Çaldığı yüzlerce milyar doları da kimseye yedirmeyiz. O paralar kaç el değiştirirse değiştirsin, yine de ciğer söker gibi söker alırız.

Ya şu büyükbaş hırsızlardan Macron’a ne olacak?

Akademi Dergisi | Mehmet Fahri Sertkaya

..

Bir Yorum Yazın