Telegram’ı kapatıyoruz

Telegram’ı Telegram yapan Akademi Dergisi kanalı ama Telegram, Akademi Dergisi kanalını hala sansürlüyor.

Ben Telegram uygulamasında kanal açıp yayın yapmaya başladığımda, Telegram’ın Türkçe desteği bile yoktu. Telegram’da Türkçe doğru düzgün kanal bile yoktu. Telegram, başka ülkelerde de dikkate alınır sayıda takipçiye sahip değildi. Yoluna devam edebilecek gibi de durmuyordu.

Hem Türkiye’den hem de dünyadan, çok geniş bir kitlenin Telegram’ı kullanmasını sağlamış oldum. Hatta Akademi Dergisindeki ciddiyetin, güvenilirliğin Telegram adı ile özleşmesini de sağlamış oldum. Yüksek sayıda ülkede liderin, hükumet mensuplarının, bürokratların, ordu mensuplarının, adalet sistemi mensuplarının, basın ve medya çalışanlarının, iş adamlarının Telegram’ı ciddiye almasını, kullanmasını sağlamış oldum.

Lakin Telegram’a da Rusya’ya yaptığımı yapacağım. Çünkü artık sabrım kalmadı. Bir de zaman geçtikçe, şu uyguladığı sansürü iyice artırıyor. Bazen, insanlığın iyiliğine sebep olacak, insanlık düşmanlarını köşeye sıkıştıracak yayınlarımı hususi bir özenle sansürlüyor. Haddi iyice aşıyor.


Kapatıyoruz

Telegram’ın fişini çekmeye başlıyoruz

Telegram’ı şu andan itibaren liste başı yapıyoruz. Dünyada hiçbir şeyin ve hiçbir yerin girmediği kadar yoğun sinyale girecek. Bilgisayarlar ve sunucu sistemleri… Yazılımları, binaları, soğutma sistemleri, güvenlik sistemleri, çalışanları, sahipleri, ortakları, paslaştıkları siyasetçilere kadar her şey yoğun sinyale girecek.

Sıktı artık bu iş…
İyilik ve güzel ahlakla davranış yaramıyor kimseye, ille de anladıkları dilden konuşmak gerekiyor.

Telegram kısa sürede batacak, şu ana kadar kazandıkları da onu fazla süre oyunda tutamaz. Tedbirlerinizi alın.

Bizi Telegram haricinde, diğer hesaplarımızdan ve mfs.tv sitemizden takip edebilirsiniz.

Ağırlıklı olarak Telegram uygulamasında yayın yapan kanallar ve gruplar, hızlıca kendilerine alternatif sosyal mecralar bulsunlar. Hemen şimdi gerekeni yapsınlar, zarar görmesinler. Telegram’ın fişi çok hızlı çekilecek, hiç uzamayacak.

Akademi Dergisi | Mehmet Fahri Sertkaya

Bir Yorum Yazın