Elektrikli arabalara dair bütün planlar çöktü

Lityum bazlı araba bataryası iÅŸine girenler, çok kısa sürede çok büyük çuvallayacaklar. Toplamda trilyonlarca dolar zarar oluÅŸacak. Bu zarar ziyan en çok da Çin’e yansıyacak.

Sakın bu sahada faaliyet gösteren hiçbir işletmeyi ve araziyi/madeni satın almayın. Bu sahaya asla yatırım yapmayın. Yapmaya başlamışsanız bile zarar daha da büyümeden hemen dönün. Kimsenin palavralarına kanmayın, bu palavracı kişiler devlet liderleri bile olsalar kanmayın.

Balon misali şişirilmiş o Elon Musk bile olsa kanmayın. Bu konuda da mücadeleyi ben kazandım. Elektrikli arabalarda lityum-ion bataryaları kullanamayacaklarını acı acı kabul ediyor Ankebut Ağının malum kısımları, oyuncuları… En önde gelen araba markaları bile elektrikli araba imalatını tamamen durdurmamanın çarelerini arıyorlar. Bunun için batarya sorununu çözmeleri lazım. Sıcakta, soğukta, manyetik alanda kimyası hızla değişen, yeterli elektrik gücünü sağlayamayan o bataryaları… Hatta kimyası değişirken bir de yanan, patlayan o bataryaları kullanmak, karanlığa kurşun sıkmak kadar mantıksız. Sözde sattıkları o arabaları geri almak zorunda kalacakları gibi, müşterilere tazminatlar bile ödemek zorunda kalacaklar. Batarya sorununa kısa zamanda bir çare bulamayacaklarını biliyorlar. İmalatı durdurmamak için direndikleri her gün de açıkları, zararları devleşiyor. Derhal bir karar vermek zorundalar ve öğrendiğimiz kadarıyla peş peşe ve bir takım mazeretler uydurarak, ısmarlama haberler yayınlatarak elektrik araba imalatından ve satışından çekilecekler.

Çok çok yakında bu saha da çökecek. Bundan sonra bu dünyada onlarca devletin organizasyonu, dünya insanlığını kandıramayacak, dolandıramayacak.

Hangi ülkede yaşıyor olursanız olun… Hangi marka ve model elektrikli arabaya sahip olursanız olun… Kısa süre içinde o elektrikli arabanızı satın, eliniizden çıkartın. Biraz zarar edecekseniz, para kaybetmiş olacaksanız bile satın.

Yakında o bataryaları ya hiç bulamayacaksınız ya da çok daha fahiş fiyatlara bulacaksınız. Böyle olunca da bataryayı değiştirmek yerine, bataryaya verilecek o fiyata, gidip işe yarar iki ya da üç araba alacaksınız. Her iki ihtimalde de mevcut elektrikli arabanız, batarya ömrü bittikten sonra çöp olacak ve zararınız çok büyük olacak.

Akademi Dergisi | Mehmet Fahri Sertkaya

..

Bir Yorum Yazın