Argo da “mal” diyorlar ya…


Malın en hakikilerinden ve önde gidenlerinden biri de şu Cevheri Güven…

Hakaret olduğu zan edilmesin, bu şartlarda kullanılabilecek en hafif tabirlerden birisi bu ve hassasiyetle seçerek kullandım “mal”ı…

Cevheri’nin zaten insan olmadığını, insaf ve vicdana sahip olmadığını, asgari seviyede bile hak/hukuk tanımadığını, daha önce de deliliyle gözler önüne sermiştim. Çıkıp konunun muhatabından bir özür bile dilememişti.

Yolsuzluğa mani olmak isterken, mazot kaçıran TSK subaylarına set olmak isterken her türlü iftira ve hukuksuzlukla ordudan atılmış olan o gence, hakkında hiçbir sağlam bilgiye sahip olmadan karaktersizce iftira atmıştı.

Dağdaki terörist kadar insanlıktan çıkmış, insani değerlerini kaybetmiş acayip bir mal bu Cevheri denilen gizli Ermeni kişi… Daha vahimi ise, bu haliyle, gerçek kimliğini bile ilan edemediği omurgasız duruşuyla, bir de siyasete ahlak getirmeye, devlete ve millete hizmet etmeye çabalıyormuş görüntüsü oynaması…

Ekran görüntüsü görülen şu videosuna, bir kaç kere ileri sara ara kulak verdim, işlerimin arasında… Yine de vaktim ziyan oldu biraz, ona üzüldüm.

Kafası bir milyon olmuş. Gerçekte, paradan/dünyalıktan başka bir davası bile yok. İslam düşmanı, Türk düşmanı bir duruşu olduğunu her zaman da saklayamıyor, yorumlarında, konuşmalarında bunu açık ediyor.

Orta oyuncusu, figüran, ipleri başkası tarafından tutulan bir kukla… O yana, bu yana doğru sürüklüyorlar, konuşturuyorlar. Aldığı talimatlar icabı falanı filanı oyundan düşürmeye çalışırken, onlardan beter olan şunu bunu oyunda tutmaya hatta başa getirmeye oynuyor. Saçmaladıkça saçmalıyor.

Şu videosunda, dikkate alınacak, ciddiyetle üzerine düşülecek bir dakikalık bir kısım bile yok. Zaten eli ayağı, kaşı gözü bir tuhaf, bir dengesiz oynuyor. Dili, kelime seçişi bile ileri seviyede psikiyatrik vaka olduğunu gözler önüne seriyor. Uzman bir psikiyatr, birkaç videosunu izleyerek bile Cevheri hakkında teşhis koyabilir ve birkaç ağır hastalığı peş peşe de sayacaktır. Bu kadar kuralsızca, şeytanca, vicdansızca, insanlık dışı bir hayatın başka bir sona çıkması da zaten beklenemezdi.

Birkaç video öncesinde, Hakan Fidan gibi gizli Ermeni, tescilli vatan haini, kara paracı bir pisliğe dair de aynını denemişti. İzleyiciyi ahmak yerine koyuyordu. Güya taktik manevralarla Hakan’ı diğerlerinden ayrı gösterecekti ama aslında kendini gömmüştü. Ne yapsın, iplerini ona göre oynatıyorlar, yukarıdan talimatlar yağdırıyorlar.

Şimdi gizli Ermeni ve terörist Kemal ve çetesi için de aynını en açık şekilde denemiş ve bir kez daha kendini gömmüş.

FETÖ’cülerin büyük bir kısmının, tamamen hukuka aykırı şu sözde seçimin yapılabilmesi için çırpındığını… CHPKK-HDPKK terör ittifakının üzerine oynadığını, bilmeyenler kaldı mı bu dünyada?

FETÖ’cülerin “son vahim hatası”nın da bu olacağını, bundan sonrasında kısa bir süreçte oyundan tamemen ve topluca düşeceklerini, siyaset sahnesinden tamamen ve bu defa gerçekten silineceklerini… Türkiye’de makamları kaybedeceklerini… Sadece Türkiye’de değil, dünyanın başka ülkelerinde de hayatta kalamayacaklarını… İlk defa gerçek ve kapsamlı ve sonuna kadar bir temizliğe tabi tutulacaklarını… Temizliğin tabana kadar ineceğini ve gerektiğince sert olacağını, bilmeyen ve anlamayan bir kişi kaldı mı?

Kasetle kimsenin siyasi hayatı bitirilemezmiş. Laf olsun diye konuşuyor, kafa da tam yerinde değil, sözleri nereye gidiyor, tartamıyor. Çok geniş bir vatan haini, terörist, kara paracı ve omurgasız kripto kimlikli çevre ile birlikte iktidara taşımak istedikleri Kemal Kılıçdaryan’a dair de kasetler bir anda patlayacak. O dahi kısacık sürede sahadan çekilmek zorunda kalacak. Siyasi hayatını bir anda bitirecek ama onu yaparak da kurtulamayacak. Sayılı saatler kaldı bunun yaşanmasına. Her şey olağanüstü bir hızla, bazıları bir arada, bazıları peşpeşe yaşanacak. O vakit göreceğiz Cevheri’nin ve yanlış ata oynayan FETÖ’cülerin hallerini…

Bu arada, FETÖ denilen kitlenin bu grubundan daha ala kasetçi bilmedim, duymadım ben bu dünyada…

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın