İstanbul’un tarafı belli

İstanbul, zaman kaybetmekten başka bir şeye yaramayacak bir sözde müzakereden yana değil. İstanbul bir sözde barıştan yana da değil. Şu şartlarda barış mümkün değil ve sorunları ötelemek, geçiştirmek doğru bir karar değil.

İstanbul, bu krizin masa başında değil, ancak cephede çözülebileceğini görüyor. İstanbul, savaşa karşı da değil ve hatta şu şartlarda savaştan yana… İstanbul, danışıklı dövüşlere karşı. İstanbul Rusya’ya, Putin’e ve çetesine karşı…

İstanbul, ülkelerine, milletlerine ihanet eden ve Rusya ile Çin’e çalışan siyasetçilere, askeri ve idari yetkililere karşı. İstanbul, Biden-Kamala çetesine ve Austin’e karşı.

An itibariyle İstanbul, NATO’ya karşı değil.

İstanbul tekrar tekrar anlatıyor, yönlendiriyor ve karşılığını bekliyor. İstanbul bu gün bu kararlarda durabilir ama samimi ve güvenilir karşılıklar görmezse, yarın bile farklı kararlar alabilir. İstanbul’dan dünyanın her yönüne/tarafına bir yol muhakkak çıkar. İstanbul’un yolu hiçbir zaman kesilmez. İstanbul’un planları A ile Z arasında bile sınırlı kalmaz, daha da daha da fazla olur.

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın