Sert geri vites

İşgalci Ruslar çuvalladılar, Rusya ile batı dünyasının ve Rusya ile NATO’nun danışıklı dövüşü çöktü ve bütün dünya Türkün gücünü gördü.

Vatan haini, Rusya ve ABD uşağı, kara paracı Tokayev’den sert geri vites…

Sosyal medyada önceki gün yaptığı paylaşımda, gösterilerde “20 bin terörist olduğu” iftirasını atan, vatanını savunan Kazak kardeşlerimizi terörist ilan eden ve onların “ikaz edilmeden” öldürülmeleri yönünde talimat veren, kardeşi kardeşe kırdırma talimatı veren, bu maksatla İşgalci ve katliamcı Rusları ülkeye çağıran diktatör Kasım Tokayev, bugün o twitter paylaşımlarını sildi.

Tokayev’i sahada piyon olarak kullananlar, bu tavırlarından geri adım atmasalardı, çok kısa süre sadece bütün Türk ve İslam dünyası değil, bütün dünya karışacaktı. “Barış gücü” oldukları iddiasıyla Kazakistan’a gönderilen Rusya, Belarus, Ermenistan, Kırgızistan askerlerinin derhal Kazakistan’ı terk etmeleri ve bir daha Kazakistan’ın içişlerine burunlarını karıştırmamaları gerekiyor. Sonrasında ise Kazak kardeşlerimizin, başka ülkelerin, sömürgecilerin, Ankebut Ağının müdahaleleri olmadan, hür iradeleri ile kendi idarecilerini devletlerinin başına getirme vaktidir.

Aksi halde bu kriz çözülememiş olacak ve ortalık yine de karışacak.

Mehmet Fahri Sertkaya

Bir Yorum Yazın