Vakti geldi, sözün bittiği yerde kurşunlar konuşmalıdır

Kazakistan’daki soydaşlarımız, vatanlarının ve haklarının müdafaası için yapılması icap eden her şeyi yapmalılar. Ben, kısacık sürede dünya dengelerini çok büyük oranda değiştirdim ve hala Kazakistan’ın lehine olacak şekilde değiştirmeye ve tesis ettiğim bu yeni dengeleri muhafaza etmeye devam ediyorum.

Putin ise dünden beri aramadığı, destek istemediği hiç kimse kalmamış olmasına rağmen yalnız başına ortada kaldı. Bu dünyada eşkıya kanunları geçerli değil. Bu derece eşkıyaca attığı adımları onu büyük sıkıntılara düşürdü ve bu yükü daha fazla taşıyabilmesi mümkün değil. Görünen köy kılavuz istemez. Görülebiliyor ki çok kısa süre sonra Rusya Federasyonu içten karışacak. Rusya’da hükumete karşı ayaklanmalar olacak. Putin, Lavrov, Zaharova, Peskov ve diğerleri hep yıkılacak. Bazıları Rusya mahkemelerinde, bazıları milletler arası mahkemelerde yargılanacaklar. İnsanlığa karşı işlenmiş suçlar, terör suçları, harp suçları, katliam, uyuşturucu, insan ve organ kaçakçılığı dahil çok sayıda hususta yargılanacaklar.

Şu anda bile hiçe dönmüş bir Putin ve Rusya var. Çok yakında çok fazla cephede çok fazla sayıda düşmanıyla karşı karşıya gelmek zorunda kalacak ve hepsi karşısında aciz de kalacak bir Rusya var. Ben, memleketimin içindeki ve dışındaki müttefiklerimle birlikte yapılması icap eden her şeyi yapmaya devam edeceğim. Artık Kazakistan’ın ordusu ve emniyeti içindeki vatansever soydaşlarımın, ordu ve emniyet teşkilatı içindeki hainleri peş peşe oyundan düşürmelerinin vakti geldi. Teslim olanı tutuklayıp yargılayarak, direnene karşı kuvvet kullanıp yok ederek hepsini sahadan çekmenin vakti geldi. Bunun için bütün dengeleri/şartları ayarladım. Kazakistan’ın yürekli ve vatansever evlatlarına güvenim tam. Hiçbir devletin, hükumetin, ordunun ya da milletler arası çetenin, Kazakistan’ın bu haklı ve meşru mücadelesine mani olmasına izin vermeyeceğim. Hainlerin tek cezası vardır, o da ekmeğini yediği halde ihanet ettikleri milletten kurşun yemektir.

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın