Merkel ikaz dinlemiyor ve son oyunlarını oynuyor

Lavrov’un Türkiye’ye ziyaretinin arkasında Putin’in haricinde Merkel de var. Rusya B takımı ile hep arka plandan kirli işler çeviren Merkel, yeni kurulan dengelere, bunların dünyaya hiç çekinilmeden ilan edilmesine inanamıyor.

Lavrov’un ziyaretinin arkasında Çin de var. Çin de büyük sarsıntı geçiriyor ve elinden hiçbir şey gelmiyor. Yaşananlara Çin’dekiler de inanamıyor. Çinler sıkıştıkça Almanya’dan destek istemeye alışıklar. Yeşil yeşil dengeler var arada…

Yarın Lavrov bütün maharetini denemek zorunda ama Tayyip’in eli bu güne kadar görülmemiş şekilde güçlü…

Bambaşka bir Rusya olacak

Rusya’da A takımı iktidara geldiğinde bambaşka bir Rusya olacak. Hem Rus halkı için hem de dünya insanlığı için çok hayırlı olacak.

Rusya A takımı, Rusya B takımının pek çok kararını tasvip etmiyor. Rusya B takımının bu güne kadar Rusya’yı insancıl bir duruşla idare etmediğini, dünyanın da artık böyle bir duruşu kabul etmeyeceğini düşünüyor. İslam dinine de diğer dinlerin/fikriyatların mensuplarına da saygılı, hoş görülü duruşları var.

Rusya’da A takımı iktidara geldiğinde Ukrayna krizi de kısa sürede sona erecektir. A takımı Zelensky hakkında da kötü düşüncelere sahip değil. Ayrıca Rusya A takımı, Baltık ülkelerine Rusya B takımın çok yanlış davrandığını ve haksızlıklar yaptığını kabul ediyor.

Benimle ve Rusya A takımıyla beraber yol alacak taraflar, her manada kazanacaklar. Başka bir dünya nizamı kurmanın mümkün olabileceğini göstereceğiz.

Mehmet Fahri Sertkaya

Bir Yorum Yazın