NATO gürültülü şekilde yıkılabilir

NATO içinde de birlik yok, iç çatışmalar, çekişmeler çok. Kimin elinin kimin cebinde olduğu, kimin kimden yana olduğu, kimin gerçekten dövüştüğü, kimin danışıklı dövüştüğü açıkça belli değil.

Bu haldeki bir NATO, Rusya-Ukrayna meselesinde danışıklı dövüştüğü de herkes tarafından görülmüşken, vaziyeti kurtarmak için, NATO’nun varlığını devam ettirmek için, NATO’yu güçlü göstermek için, Rusya-Ukrayna danışıklı dövüşünü kendilerine menfaat saÄŸlayacak ve zarar getirmeyecek ÅŸekilde bitirmek için çılgınlıklar yapabilir.

Azerbaycan’da Aliyev’in ve karısı Aliyeva’nın halleri de hal deÄŸil. NATO, önünü sonunu iyice hesap etmeden bu ikili üzerinden olmadık hamleler deneyebilir. Bunun neticesi olarak baÅŸta Azerbaycan olmak üzere bütün bölgede birkaç türlü ciddi sorunlar ve tehlikeler oluÅŸabilir. Bu nedenle de bir süredir bu bölgede oluÅŸabilecek muhtelif sorunların önden tahmin edilmesi ve bunlara karşı tedbirli olunması için ikazlar yapıyorum.

Bundan böyle NATO’nun fiÅŸinin de çekilmesi gerekiyor. Beyin ölümü çoktan gerçekleÅŸmiÅŸ ve cihaz desteÄŸiyle yaÅŸatılmak istenen NATO, bir çok taraf için pek çok ciddi sıkıntılara sebep oluyor. NATO mensubu ülkeler arasından akl-ı selim ile idare edilenler, hiç zaman kaybetmeden NATO’dan ayrılmalılar. Bu haldeki bir NATO’nun varlığı ve bu haldeki bir NATO’yu varlıkta tutma çabaları, o ülkeler için fayda deÄŸil büyük zararlar veriyor, verecek. NATO gürültülü ÅŸekilde yıkılabilir ve yıkılırken çok sayıda ülkenin ya da hükumetin yıkılmasına sebep olabilir.

Bütün taraflar Aliyev ile ve karısı ile münasebetlerini de gözden geçirmeli.

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın