Yine at izi, it izine karıştı

Çevremde tuhaf, lüzumsuz hamleler yapılıyor ve gürültüler çıkartılıyor. Birilerinin davranışlarından, tavırlarından manalar çıkartmamız bekleniyor. Hiç sevmediğim ve hiç itibar etmediğim şeylerden biri de budur. Kesinlik arz etmeyen, her manaya çekilebilecek, herkesin kendine göre yorumlayabileceği ve her an inkar da edilebilecek tavırları, davranışları, kararları ben dikkate almadım, almıyorum.

Dost ya da düşman taraf olup olmadığı fark etmez, kimin benimle bir sorunu ya da işi varsa, yapması gereken ilk şey dik, net, anlaşılır bir duruş sergilemektir. 

Şu gereksiz gürültülerden iyice rahatsız oldum.

Öyle sıkıntılı işler ki bunlar, her türlü yanlış düşünceye ve karara da sebep olabilir. Bize düşman olmayan taraflarda istemeden zayiata sebep de olabiliriz. Etrafım Birleşmiş Milletler gibi ve ben artık daraldım. Kısa süre sonra dost mu düşman mı, ne yapmak istiyor anlaşılamayan taraflara müdahale etmek zorunda kalacağız. 

Şunu da tekrar etmekte fayda var ki benim kendi sistemim haricinde herhangi bir ek koruma sistemine ihtiyacım yok. Hep dediğim gibi mekanım son derece özel şartlarda bir mekan, burada gayet emniyetli şartlar içindeyim.

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın