Merhum Mehdi Amcaya dair

S. A. Abi

Ben Ebubekir Sıddık Toru, Almanya doğumluyum ve 53 yaşındayım. Mesleki olarak elektronik teknisyeniyim ve hayatım boyunca bu meslek üzere Almanya da çeşitli fabrikalarda çalıştım.

Şu anda İstanbul Ümraniye. Esenevler de anne ve babamın yanındayım, burada kendimize ait bina var. Düblex dairede ben Yanlız alt katta anne ve babam üst katta kalmaktadır. Onları kimseye muhtaç etmemek için burdayım. Buraya geliş sebebim anne, baba ve davadır. Davam için can vermeye seve seve hazırım.

Aslında buraya gelirken emirilmüminine teslim olmaya geldim ve emirimin Alihan kuriş olduğunu düşünerek geldim. Lakin sizi 2018 den itibaren takip etmeye başladım, buda cenabı Allah İn bir lütfudur. Kafamda dava hakkında hep sorular oluşturdu, bir ara depresyona da girdim. Sizin sesiniz beni rahatlatıyordu, cinlerle yapmış olduğunuz mücadeleyi hep dinlerdim vede tam inanarak.

Sizin anlattıklarını herşey doğruydu, mesela mehdi amcanın merihe gitmesi. Bize 80 li yıllarda Almanya, Augsburga gelmişti ve bir gece kursumuzda kaldı ve bize anlatırdı sizin kadar boyları var beni aldılar götürdüler ben onlara vaaz ettim, tekrar getirdiler. Biz ozaman gülerdik hem onun konuşmasından dolayı hemde anlattıklarındanbiz zanederdik bize masal anlatıyor, fakat aynı mevzuyu siz anlatınca zihnim kendine geldi ve herşey daha iyi hatırladım.

Bir ikinci mevzuda Nurettin Akman, ben onunla görüştüm hatta birkaç kurs açılışında beraber idik, üç beş kişi beraber namaz kıldık ve yemek yedik, o zamanlar yahu bu nebiçim Avrupa idarecisi diye kendime soru soruyordu, ama onu göreve getiren benim en çok sevdiğim ve aramızda bir önemli mucize gerçekleşen Kemal bey abimdi. Hep kafamda sorular.

Nitekim sizi ilk önce you tube de dinlemeye başladım ve kafamda olan bu sorulara siz bana tek tek cevap verdiniz. Allah sizden razı olsun. Sizin gece gündüz durmadan ve bukadar aklı selim mevzuları anlatmamız bir insanin manevi gücü olmadan imkansız, size inancım tamdır.

Sizin Alihan Kuriş ile alakalı mevzuları anlatınca hemen size inandım ve üstazımdan yardım istedim beni doğru taraftan eyle diye hep dua ettim. Sizin emirülmüminin olduğunuz benim kalbimde tamdır ve sizin askerini olmaya bu davada seve seve sizin emrinizde can vermeye hazırım. Tek isteğim Emirlerimle, Üstazımla ve efendime birlikte hem bu dünyada hem mahşerde ve hemde ahirette beraber olmak. Beraber cennet ve Cemal ilahiyeye gitmek.

Saygılarımla
Emirül mümininin fedaisi
Ebubekir Sıddık Toru

Soldaki benim

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

“Merhum Mehdi Amcaya dair” üzerine bir yorum

Bir Yorum Yazın