Hayır, hayır… Hala mı anlayamadınız?

Daha da mı açık yazmam lazım? Tayyip hepimize oyun kurdu hem de bu kadar tekrardan sonra bir daha aynısını yapabildi. Yer yer Çin ve Rusya da bu oyuna ayak uydurdu. Tayyip onlarla şu süreçte de danışıklı dövüştü.

Zaten onların da kaybedecek bir şeyleri yok. Zaten dibi görüyorlar. Zaten karşılarındaki gücü, bizi görüyorlar. Böyle oyunlarla dünyada yeni bir rüzgar estirmek, karşılarındaki güç unsurunu, düşmanı yönlendirebilir olmak istediler. O anlarda kendi kafalarınca bize kuyular kazdılar ve oraya çektiler.

Hepimizi ayakta uyuttuğunu zan ediyordu o Tayyip ama biz her şeyin farkındaydık. Zaten son seferinde de böyle davranınca öfkemiz çok birikmişti, hak ettiği karşılığı vermeliydik. O oyun kurarken biz de kurduk ve şu anda Tayyip diye biri kalmadı.

Dahası da var. Hala çoÄŸunuz nedense anlayamadınız ama Tayyip’in bu oyunu kurmasına yardımcı olan en az beÅŸ dünya lideri de artık yok, kalmadılar. Zaten onların aynı anlarda yıkılmaya yüz tutmuÅŸ bir hale getirdiÄŸim için bu oyunu oynamak zorunda kaldılar. Sadece kısa bir süre daha oyunda görünecekler. Çünkü onlar da kazdıkları kuyulara düştüler. Ava giderken av oldular. Ya da nasıl ifade edecekseniz öyle iÅŸte…

Bu şekilde yazdığımdan sonra da anlayamadıysanız, bırakın bu işleri, gidip siz de kokoreç satın, deri cüzdan satın, zerzavat satın, türlü işportacılık yollarından birine bakın. Boşuna oyalanmayın ve oyalamayın bu sahada.

Şimdi öncelikle Türkiye içinde olmak üzere birkaç çılgınlık deneyeceklerdir dünya üzerinde… Ve biz bu ihtimallere de çoktan hazırlandık.

Çok keyifliyiz, her geçen gün Tayyip’in ve onun tasmasını elinde tutan liderlerin üzerine dünyanın daha da çöktüğünü/yüklendiÄŸini göreceÄŸiz, izleyeceÄŸiz ve içimizden “Oyun öyle oynanmaz, böyle oynanır” diyeceÄŸiz.

Birini kısa sürede bitirmek istiyorsan, onu kısa süre içinde en yükseğe çıkartmalısın. Çünkü alçaktan düşen kurtulabilir ama zirveden düşenin parçası bile bulunmaz. O zirveye numaradan çıkartılmış olması da danışıklı dövüşle çıkartılmış olması da neticeyi değiştirmez.

Mehmet Fahri Sertkaya

Bir Yorum Yazın