“Kimsenin öldüremeyeceği kullar yarattım”


Hadis-i şerif meali:

(…) Mesih (İsa peygamber) parıldayan yüzüyle başını yere eğince, saçlarından terler damlar. Başını kaldırınca, inci gibi nûrânî damlalar dökülür. Onun nefesini koklayan kâfir derhal ölür. Nefesi, baktığı yere ânında ulaşır. Mesih deccâlin peşine düşer, onu (Kudüs yakınındaki) Bâbülüd’de yakalayıp öldürür. Sonra Îsâ aleyhisselam, Allah Teâlâ’nın kendilerini deccâlin şerrinden koruduğu birtakım insanların yanına gelir, onların yüzlerini okşayarak deccâl fitnesinin sona erdiğini söyler ve kendilerine cennetteki yüksek derecelerini haber verir. Bu sırada Allahü Teâlâ, Îsâ’ya (aleyhisselam) vahyederek “Kimsenin öldüremeyeceği kullar yarattım; diğer kullarımı toplayıp Tûr’a götür” buyurur. Allah Teâlâ Ye’cûc ve Me’cûc’ü yeryüzüne gönderir. Onlar tepelerden süratle inip giderler; öncüleri Taberiye gölüne varıp gölün bütün suyunu içer…

(Müslim, Fiten 110. Ayrıca bk. Tirmizî, Fiten 59; İbni Mâce, Fiten 33)

Daha önce de izah etmiştim. Bu gibi hadis-i şeriflerde “nefes”ten kasıt, metafizik kabiliyetler. Peygamberler ve yüksek dereceli veliler, bir Huuu diyerek nefes verseler, kıtaları bile yerinden oynatabilirler.

Başka gezegenlerdeki milyonlarca kişiyi bile bir anda ve topluca öldürebilirler.

Hz İsa ile hz. Mehdi’nin, Deccal’ı nasıl öldüreceklerini anlatan hadiste de “nefes”e temas edilmiş. Metafizikle, uzaktan öldürecekler.

Yine bu gibi hadislerde bahsedilen “Kudüs” de aslında İstanbul…

Tur-i Sina da suni bir dağ. Çok gelişmiş bir uzay aracı. Onun yüksek teknolojisi Ye’cüc ve Me’cüc’ün yani yeşillerin ve grilerin elinde bile yok. Yeşillerin ve grilerin ana gezegenlerinde de o teknoloji seviyesi yok. Buraya gelecekler, dünyanın her yerindeki millet denemez sürüleri eş zamanlı olarak imha edecekler, o sırada hz İsa, hz Mehdi ve az sayıdaki gerçek mü’minler Tur-i Sina içinde olacaklar, muhafaza edilecekler. Yeşiller ve griler, Tur-i Sina’ya hiç zarar veremeyecekler.

Böylece hz Nuh’un yaşadığı en büyük/sarsıcı hadisenin çok benzerini hz Mehdi de yaşamış olacak. Hep söylediğim gibi, hz Mehdi, bütün büyük peygamberlerin yaşadığı büyük hadiselerin çok benzerlerini yaşayacak. Büyük peygamberler nelerle imtihan olmuşlarsa, o imtihanların hepsini verecek, geçecek.

Akademi Dergisi | Mehmet Fahri Sertkaya

..

Bir Yorum Yazın