Her an, her şeyi yapabilecek tipler


Pek çok farklı maksatla sergilenen İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonunda, en öncelikli hedef, hem Putin hem de Tayyip karakterinin elini/şartlarını, hareket sahasını güçlendirmekti. Bu pislik işi de bu iki karakter beraberce sahneye gönderdiler.

Bunların hiçbir değeri, sınırı, ahlakı yok. Planları bozulmasaydı ve süreç devam ederken kontrol kaybedilseydi, bu oyunun devamında milyonlarca insan birbirini öldürseydi bile umurlarında olmazdı. Devletlerin başında kalabildiklerine çok sevinirler ve her türlü şeytanlığı, sömürmeyi, vurgunu, peşkeşi, kara para işini, cinayeti, katliamı yapmaya, yaptırmaya devam ederlerdi. Bu adi oyun sırasında ölenlerin organlarını nasıl kaçırtabileceklerini ve kaos ortamında ne kadar canlı insan kaçırtabileceklerini hesaplamaya girişirlerdi.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim’i yaktırarak başlattıkları oyunun devamında çok başka şeyler de deneyeceklerdi. Şartlar oluşursa İstanbul’u oyundan düşürmek için hamleler yapmayı bile deneyeceklerdi. O Lavrov da bunların akıl hocası gibi ve her pis işin içinde…

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

..

Bir Yorum Yazın