Tayyip – Putin görüşmesi


Tayyip: Alo Putin! Sen misin, nasılsın?
Rusya’nın işleri karışık diye duydum. Çok sıkışmış sizin işler…

Putin: Selam Tayyip!
Bizim işleri karıştıranlar belli, yakında senin işler de çok karışacak diye beni aramadın mı zaten…

Tayyip: Evet haklısın.
Sıkıştırıyorlar. Mfs de karşı taraftan sıkıştırıyor. Suriye’deki projeler patladı elimizde. Orada da bir şey yapamadık. İran’a girelim dedik. Mfs’den çekiniyoruz.
Yayınları biliyorsun. Bir şey demeye gelmiyor. Dediğinde başımız belada…

Dün yazdı, okudun sen de… “İran bizim Türk halkı” diye, bir de “Yunanistan da bizim” dedi. “Hain Ankara hükumeti” dedi, bizi topun ağzına koydu. “İstersen bir adım at, ben buradayım, hazırım.” diyor. “Elimde asker de devlet de sistem de.” diyor. Tüm planlarımız battı. Ee öbürkülerin de planları hep yarım kaldı. Karışık yani ortalık. Ne yapacağız. Birlikte bir şeyler yapmalıyız.

Putin: Tayyip biliyorsun, benim durumum senden farklı değil. Benim de tüm işlerime taş koydu. Ukrayna’dan beklediğim sonuçlar çıkmadı. Tam tersi içerdeyim. (Borçlu çıktım, zarar ettim.)

Suriye’de beraber sıkıştık. Çıkarsam hepten kaybedeceğim. Ama orada bir iş de yapamıyorum. PKK’ya satacağım, onlara bırakacağım tüm işleri Suriye’de..

İran zaten başımıza dert açacaktı. Zorla burnunu sokmaya çalıştı her işimize. Alttan almaktan çok sıkılmıştık. Ama bu çıkışının sonunda yine kazanan mfs görünecek.
İran’ı sıkıştırıp onlardan gelecek malları durdurmaya devam etmeliyiz. İran’a çok bir şey yapamayız zaten mfs’nin yıkmasını bekleyeceğiz

Biz de o arada ufak ufak girelim kendi varlığımızı belli edelim. Dün yazdığı yayını kullanmalıyız. İlk oradan başlayalım. Birlikte yaparız yine. Suriye’de, İran’da da destek olalım birbirimize.

Tayyip: Olur olur… Ben de zaten tek başıma nasıl yapacağım diye düşünüyorum. İsrail de arkadan itekliyor. Hadi deyip duruyor. Bir şeyler yapmanın zamanı geldi. Görüşürüz..

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın