Sabah sabah


Daha önce açıkça yazmıştım ki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) diye bir devlet, bir siyasi otorite tanımıyorum. Benim önümdeki dünya haritasında BAE de yok.

BAE’nin baÅŸta Türkiye’de ve bölgede, sonra dünyanın muhtelif yerlerinde ne haltlar çevirdiÄŸini, nasıl pis iÅŸler yaptığını yıllardır gözler önüne seriyor ve BAE ile açıkça mücadele ediyorum. BAE de acımasız, vahÅŸi, katliamcı ve yok edilmesi gereken bir terör teÅŸkilatı…

Ä°ngiliz maÅŸası sözde devlet BAE’nin, Suriye’de hızla deÄŸiÅŸmekte olan dengelerden ötürü neler yaÅŸadığı ve yaÅŸayacağı, umurumda bile deÄŸil.

Ben Suriye meselesinde ABD’yi ve Rusya’yı bile muhatap almıyorum. Bu iki devlet dahi orada iÅŸgalci konumunda, meselenin muhatabı deÄŸiller ve BAE’nin Suriye konusunda hiç hükmü, hakkı, meÅŸruiyeti yok.

Dengeler ellerinden kayıp gidiyor diye kızan, sinirlenen birileri varsa, onların muhatabı devrik Ankara hükumeti deÄŸil, Ä°stanbul’dur. Ayrıca Ä°stanbul, maÅŸa devletçikleri muhatap almıyor.

Türkiye’deki, Suriye’deki ve bölgemizdeki devasa projelerin içinde, Ankebut Ağına baÄŸlı tek bir ülke, lider, ÅŸirket, patron ve piyon dahi olmayacak. Onların ne kara ve kanlı paralarına ne ÅŸirketlerine, ne teknik adamlarına ihtiyacım var. Benim hareket saham sınırsız. Bunların tamamı aleyhimde olsalar, beni durduramadıkları zaten gözler önünde ama bundan sonra beni oyalamaya bile güçleri yok.

Åžu ABD ile Rusya’nın bile Suriye’de karşımda direnmeye, askeri güç sergilemeye hiç güçleri yok. Åžu anda ABD, iflasını açıkça ilan etmemek için kırk takla atıyor, Rusya ordusu ise Ukrayna’da bile hezimete uÄŸruyor. Rusya hükumeti ise karşımda kaçacak delikler arıyor.

Ordum, benim desteÄŸimle Suriye’yi en geç iki haftada tamamen temizler, orada ABD, Rusya, Ä°ran, ÖSO, Kaide, Nusra, YPG dahil kimseyi bırakmaz ve sonra aslanlar gibi kışlalarına tekrar çekilir. Devasa projelerin öncüsü olur, sahayı projeler için temizler. Ä°nsanlık için temizler.

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın