Suni adalarda hayvancılık yapılacak

Ege denizinde ve Ak denizde de sabit suni adalar yapacağız. Bunlardan büyükçe olan üç tanesini hayvancılığa ayıracağız. Bu üç adada sadece hayvancılıktan sorumlu bir avuç insan bulunacak. Başka insanların bu adalara gitmesine izin verilmeyecek.

Başta Türkiye içinden olmak üzere, dünyanın her yerinden birbirine uygun hayvan türleri getirilerek bu adalara salınacaklar. Serbest yaşayacaklar. Kafeslenmeyecekler, kendi dışkıları üzerinde büyütülmeyecekler. Sürekli hasta halde yaşatılıp bir yandan da ilaçlar bedenlerini mahvetmeyecek.

Yem masrafı olmadan, tesis/ahır masrafları olmadan, ısıtma ve soğutma masrafları olmadan, ilaç masrafları ve yoğun veterinerlik masrafları olmadan, türlü türlü ek masraflar olmadan, hastalıklardan ötürü hayvan kayıpları yaşanmadan, bu adalarda on milyonlarca hayvan beslenecek. Hayvancılıkta hiç kimse Türkiye ile rekabet edemeyecek.

Türk çocukları doya doya et ve et ürünleri ile beslenerek büyütülecek. Bedenen de zihnen de çok sağlam olacaklar. Türkiye’de hastahanelerin de doktorların da ceza evlerinin de adliyelerin de sayıları dibe vuracak.

Kocaman adliye yapmakla övündüğümüz şu yüz karası halden kurtulacağız.

Bu gibi projeler devletimizin hazinesine her sene çok ama çok yüksek meblağlarda gelir sağlayacak ve hiç kimse kamudan, hazineden çalamayacak. Bu sayede devletimiz hiç denecek kadar düşük vergiler toplayacak.Yine de dünyanın açık ara en güçlü ülkesi olacak.

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın