Makinist yok


Tayyip’in hali çok fena… Sağlığı bozuk, idraki kapalı, hafızası ve muhakemesi sorunlu. Çevresi dağınık. İş görecek adamları yok. Parti çoktan çürüdü, dağıldı. Etrafındaki iş adamları da çok dağıldı, dağılıyor. Dövizi, faizi daha fazla suni müdahalelerle kontrolde tutması mümkün değil. Daha fazla karşılıksız para basmanın, Türkiye’nin varlıklarını üç kuruş nakit para için daha fazla peşkeş çekmenin, daha fazla gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunmanın imkanı yok. Basın, medya ve sosyal medyayı daha fazla kontrol altında tutmaya çalışmanın faydası yok.

Dünyanın ve özelikle de bölgemizin siyasi, askeri, mali dengeleri de aleyhine döndü. Putin’in Tayyip’i iktidarda tutma çabası Putin’in dahi aleyhine döndü. İki kafadar kendilerince son kozlarını oynadılar ama o oyunları da aleyhlerine döndü. Savruldular, iyice çaresiz kaldılar, perişan oldular. Tayyip, seçimleri dahi göremeyecek. Saymakla bitmez sorunlar bir aradayken, Londra merkezli sistem de fena hallerde ve Tayyip’e daha fazla destek olabilmesi ve onu iktidarda tutabilmesi mümkün değil. Onu daha fazla iktidarda tutmak için Türkiye’nin gerçek mali tablosunu gizlemesi, suni müdahalelerle mali sahayı sakin tutabilmesi de mümkün değil. Kelin ilacı olsa, kendi başına sürecek. İngiltere’nin bir gücü kalmış olsa, kendini kurtaracak. Cerahat kocaman oldu, balon gibi şişti ve hiçbir hekim onu dikemez. Sadece Türkiye’de değil, bütün Ankebut Ağı ülkelerinde bu cerahat patlayacak.

Türkiye maliyesini/ekonomisini bir trene benzetirsek, şunu söyleyebiliriz. Tren var, raylar var, vagonlar var, yolcular var, hareket devam ediyor ama makinist yok. Bir hareket var, yol alınıyor ama karanlığa kurşun sıkmak misali… Her şey kontrol dışında… Hareketliliğin devam etmesi hiçbir tarafı aldatmasın. Ne olacağını hiçkimse bilemiyor. Hiçkimse bir adım ötesini göremiyor. Az ilerideki bir viraja süratle girip savrulursa bu tren, hiç şaşırtıcı olmayacak. Ya da durması gereken istasyonlarda hiç durmayınca, yine vahim sorunlar olacak. Tayyip’in danışmanı, şusu, busu görünerek Türkiye’yi gayr-i resmi şekilde bu güne kadar idare eden ABD/İngiliz/İsrail casuslarının da elleri kolları bağlı. Kara parayı boğduğum nispette Ankebut Ağı ülkeleri boğuldular, daha da boğuluyorlar. Ankebut Ağı kısa sürede çok büyük pazarlar, paralar, adamlar kaybetmişse, CIA casusu Abraham Kalın ne yapsın… Rusya ve Çin’le sıkı paslaşan Fahrettin Altun ne yapsın… Şu şartlarda hiçkimse o trenin kontrolünü elinde tutamaz.

Türkiye’nin milli güvenliği için, varlığı ve birliği için tehdit olan her meseleye müdahale etmeye devam edeceğim ama herkes bilmeli ki bundan gayrı hiçbir şeye müdahale etmeyeceğim. Olan olur, ölen ölür, çöken çöker. Hala bankalarda para tutanlara ya da parasını nakit olarak tutanlara da bir şey demeyeceğim. Sadece şunu eklerim ING bankası dahi batıyor ve batarken çok sayıda kişiyi, şirketi de batıracak gibi görünüyor. Elon Musk da kendisi ile beraber çok sayıda tarafı bir anda sıfırlayacak, batıracak diye görünüyor. Sistemin artık bunları bile ayakta tutacak gücü yok.

Parasızlık, çaresizlik, dünya siyasetindeki gerilmeyi, restleşmeyi, kavgaları artırıyor. Bu nakit sıkıntısını aşmak için bir an önce savaşlar başlatmayı ve hatta nükleer bombalar dahi kullanmayı isteyenler var. Türkiye olarak bu tarz çatışmaların içine düşmek zorunda kalmış olan tarafların hiçbirine destek vermeyecek, hiçbirinden yana olmayacağız. Birileri maliyesini ayakta tutmak için suni savaşlar çıkartacaksa, yeniden canlar yakacaksa, sömürecekse, çalacaksa, bizim duruşumuz belli… O yaptıklarını da ayrıca aleyhlerine çevirmektir bizim duruşumuz ve vazifemiz… Bundan sonra İngiltere ve ABD, Arap dünyasından da acil nakit bulamayacak. Arap dünyası ile muhtelif tarafların aralarının daha fazla açılmasını beklemek doğru olur. Zaman ilerledikçe kendi aralarındaki bölünmeler, ayrışmalar ve mücadeleler şiddetlenecektir. Bunun da dünya maliyesine ve türlü dengelere yansımaları olacaktır. Ben kısa süre sonra Biden’ı oyundan aldığımda bu, Araplara da yarayacaktır.

Çin hakkında risk puanını birkaç kademe daha artırmak lazım. Orada da sorunlar çok fazla ve çok büyük. Daha da büyüyeceği, çözülemeyeceği ve vahim gelişmelere sebep olacağı gözler önünde. Çin denilince bundan sonra herkesin aklına “Ankebut Ağı tarafından dengesiz ve hormonlu şekilde büyütülen, içi kof, dışı aldatıcı bir görüntüden ibaret bir ülke” gelmeli. Her an halk isyanlarının patlak vermesi ve kısa sürede bölünmesi muhtemel bir ülke gelmeli. Çin öylesine bitik bir ülke ki kendi vatandaşlarını sürekli nakite çevirse bile dönemiyor, maliyesini ayakta tutamıyor. Kara paranın boğulması, kara para üzerine sistemi kurulmuş olan Çin’i de boğdu. Baskıcı, dinsiz, ahlaksız rejimi, vatandaşlarını bir arada tutamıyor, tutamayacak. İstanbul’un verdiği fırsatları değerlendirmediği günlere o Çin lanetler edecek. Londra ya da George Soros ya da benzleri, bundan böyle dünyanın muhtelif taraflarını danışıklı dövüştüre dövüştüre bir dünya düzeni ve dengesi uygulamayacaklar. O sistem bitti, çöktü…

Japonya son zamanların en büyük mali krizleriyle boğuştuğunu itiraf etmeye başladı. Japon hükümdarı benimle irtibat kurup “Senin şartlarına uyacağız” dedi. Kabul etmedim. Bunca şeye rağmen kabul edebilirdim ama hala samimi bulmadım. Zaman istedi, vermedim. Japonyanın hem mali, hem toplumsal krizleri devleşecek. Japonya adasının zemini de iyice çürüdü ve yakın zamanda dünya tarihine geçen afetler, felaketler de yaşamaları ihtimali çok yüksek. Öyle olmayacaksa bile Japonya Allah’ın gazabına uğrayacak. Londra çökerken, en sadık köpeklerinden biri olan Japonya da çeşitli vesilelerle çökecek, parçalanacak. Bu sırada, başka milletlerin canlarını yaktıkları nispette canları yanacak ve toplu ölümler de olacak. Dünyanın dört bir yanında Japon sermayesi ve şirketi gibi görünen ama arka plandan Londra’ya ait olan onca devi kısa sürede yerlerde sürükleyeceğim. “Dur mfs, dur, yetti” diye inleyecekler, merhamet etmeyeceğim.

İngiltere’yi donanmasız bırakacağımı söylemiştim. Dünyada haberlere yansıyan arızalar, kazalar, patlamalar devede kulak bile değil. Son bir haftadır Ankebut Ağı dünyanın her yerinde adeta alev alev yanıyor. Kaybedilen adam, asker, subay, araç, cihaz, para çok yüksek seviyede… Bu seviyedeki yıkılışı, kayıpları durdurmak için başka gezegenlerdeki ortaklarından yardım dahi istediler. Uzun süre sonra, Kaf dağının yakınlarına kalabalık uzaylı taraflar geldiler, içeri yine giremediler ama metafizik çatışmalarda Ankebut Ağına destek vermek istediler. Varlık dahi gösteremediler.

Yunanistan ve adalar meselesinde… Güney Azerbaycan meselesinde… Irak meselesinde… Ukrayna meselesinde… Ve diğer bütün meselelerde Londra kaybeden taraf oldu. Bundan sonra Londra’nın kazanan taraf olabilmesi, şartların tersine dönebilmesi ise mümkün görünmüyor. Londra kaybederken, verilen bütün fırsatlara rağmen hala Londra’dan yana olanlar da kaybedenler kulübünde yerlerini aldılar. Şu anda dünya üzerinde yaşananların asıl sebepleri bunlar.

Hala kaybetmek isteyen herkese kapılar sonuna kadar açık, koşsunlar Londra’ya…

Unutmadan şunu da ekleyeyim, Sabancı ailesi haddi iyice aştı. Bundan sonra Sabancıları kısa sürede çökerteceğim ve bu süreçte onlara selam vereni bile onlarla birlikte çökerteceğim.

| Mfs – Ezber bozan – Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın