Konuş Ümit konuş, şimdi konuşma vakti…

(Bu yayın, Mehmet Fahri Sertkaya’nın sosyal medya uygulamasındaki paylaşımlarının yayınlanmış halidir)

Şiddete gerçekten karşı mısın @umitozdag ?
Burnumuzun dibinde, işgal altındaki Güney Azerbaycan’da 45 milyon Türk şiddete, eziyete, asimilasyona, işgale, hukuksuzluğa, zorbalığa karşı baş kaldırdı da kaç gündür bir paylaşımla bile olsa destek veremedin mi?

Bölgede on milyonlarca Türk şu anda haksız şekilde şiddet görüyor, baskı görüyor. Hukuksuz yasaklamalara, insan haklarının engellenmesine karşı duruyor. Bu mücadelede gözleri çıkanlar, kafaları parçalananlar, elleri kolları kopanlar, delik deşik olanlar Türk mü değiller?

Aklın ve mantığın yolu bir… Ya siz (bütün teşkilatınız) iddia ettiğiniz gibi Türk ve Müslüman değilsiniz… Ya da söz konusu bölgedekiler Türk ve Müslüman değiller. Dahası da var ki onurlu, ahlaklı, sözünün eri “insanlar” için, zulüm görenin dini ve milliyeti de mühim olmamalıdır.

Sadece sen değil Ümit, teşkilat olarak hepiniz bu millete, hatta dünyanın muhtelif yerlerinde yaşamakta olan bütün Türk topluluklarına açıklama yapmak zorundasınız, şayet yalancılar, aldatıcılar, piyonlar, iki yüzlüler, istihbarat maşaları değilseniz…

Adama sorarlar “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu, siz Türklerin aklıyla alay mı ediyorsunuz? On milyonlarca Türkü toptan ahmak yerine mi koyuyorsunuz? Aslında kimsiniz, ne haltlar çevirdiniz ve çeviriyorsunuz?” diye… Konuş Ümit konuş, şimdi konuşma vakti…

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

Bir Yorum Yazın