Büyük köpekler ve küçük köpekler

Kim Jong Un gibi modelleri çok iyi bilirim. Çok çabuk şişerler, çok çabuk patlarlar. Patlayınca da sadece kendilerine zarar verirler. Sonra kısa sürede ya unutulur giderler ya da her fırsatta lanetle anılırlar.  

Başkalarının köpekliğini yaparlar, idareleri altında bulunan halka da köpek muamelesi yaparlar. Kendilerinin her kemiğe kuyruk sallayan adi bir köpek olduğunu bildikleri için, herkesi kendileri gibi köpek zan ederler. 

Bulundukları insan toplulukları için de bütün dünya insanlığı için de tam bir baş belası olurlar. Böylelerini görüldüğü yerlerde derhal itlaf etmek, insanlığa hizmettir ve her insanın öncelikli vazifelerinden biridir. Oraya buraya sözde demokrasi ve insan hakları götürdüğünü iddia eden milletler arası teşkilatların ya da Amerika Birleşik Devletçikleri gibi teşkilatların, bu köpeklerden beklendiği kadar rahatsız olmayışı bile, aslında beraber beslendikleri içindir. Büyük köpek-küçük köpek ilişkisi…

Dünyanın gözleri önünde Yemen’de, Libya’da, Kuzey Kore’de ve daha sayması uzun gidecek yerlerde insan hakları da yerlerde… Lakin insan denemez Kim Jong Un gibiler de hala idarede… Çünkü vahşi batı, vahşi Çin ve vahşi Rusya, köpek beslemeyi, kullanmayı seviyor. İşlerine geliyor. Köpekler, köpeklerle beraber iş tutuyor. Akıllara zarar acılar, katliamlar, işkenceler, eziyetler yaşandı ve yaşanıyor ama dünya insanlığının önünde danışıklı dövüşler devam ediyor. İnsan parçalayan canavarlar koca bir milletin başında kalabiliyorlar. Ülkesini yarı kapalı ceza evine çevirerek, milletini Ankebut Ağının peyder pey nakite çevirmesine, organ işi dahil her şeye alet etmesine yarayan tasmalı bir köpek, sağda solda hırlayabiliyor. Meşhur bir Türk atasözüdür ki hırlayan köpekler ısırmıyor.

Kim Jong gibi, maşanın maşasının bilmem kaçıncı maşası bir köpekle uğraşmak istemem ama karşıma çıkamayan birileri maşalarını çıkarırlarsa, belki de maşalarından önce onları itlaf ederim. Anlaşılan o ki Kuzey Kore halkının da köpeklerden kurtarılmasının vakti geliyor. Çünkü İstanbul’un karşısına çıkartılmak istenen bir köpek daha cami duvarına işiyor. 

Kurtların ordusuna birkaç köpek ne yapsın…

Akademi Dergisi | Mehmet Fahri Sertkaya

..

gisi

Bir Yorum Yazın