Peskov kendini mi aşıyor ya da neler oluyor

Dünyadaki hangi ilm-i sima alimine (Fizyonomi uzmanına) giderseniz gidin, Peskov’a bakarlar ve sonra “Bu sima, bu beden yapısı ile bu kişinin üzerinde görünen haller birbiriyle uyumsuz” derler.

Sonra eklerler “Böyle bir simadan/şekilden bu hazır cevaplar, bu mantık, bu dikkat, bu zeka, bu kararlılık asla beklenemez. Bu kişi, tabiatına/görünüşüne aykırı tavırlar sergiliyor.”

Bizdeki meşhur “Yeliz” var ya, hani Tayyip’in eski şoförü… Peskov’un da ona yakın halleri olmalı aslında ama bambaşka bir Peskov var.

Ahmet Hamdi Çamlı (Yeliz)

Ortada Peskov diye dolaşan o kişi aslında Peskov değil… Peskov çoktan öldürüldü ve onun suretinde bir biyonik robot kullanılıyor. Böyle biyonik robotların içindeki uzaylılar istendiğinde değiştirilebiliyor. Şu sıralarda Peskov suretindeki robotun içinde üç yumruğumuz boyundaki gri-yeşil renklere sahip minik uzaylılardan var. Bu üç yumruklar çoğunlukla Yeşillere çalışıyorlar. Zaten zamanında onlar tarafından mutasyona uğratıldılar. Sayıca az da olsalar bazı üç yumruklar Grilere de çalışıyorlar.

Normal şartlarda Peskov’un simasına sahip birine bir konuyu üç kere ve yavaş yavaş anlatmak zorunda kalırsınız. Hep ileriye, çok ilerilere buğulu gözlerle bakan dalgın Peskov’u, bulunduğunuz mekana geri çekmek, gerçekliğin içine çekmek, anlattığınız konuya dikkat etmesini ve konuyu anlamasını sağlamak, deveye hendek atlatmak kadar zor bir iştir.

Mehmet Fahri Sertkaya | Akademi Dergisi

,,

Bir Yorum Yazın